You are here
מפעל עוף עוז - שגב שלום
מערכות קירור הפועלות על בסיס של קררי אמוניה ו- CO2, מערכת מסוג זה הינה ראשונה מסוגה בישראל
תקציר
המפעל החדש "עוף עוז" ("עוף טנא" לשעבר) הוקם בשנת 2010 בישוב שגב שלום באזור התעשייה המשותף עידן נגב. מדובר במפעל חדש אשר יעסוק בשחיטת עופות לתעשיית המזון ואספקתם בעיקר לשוק המקומי.
משב סיפקה והתקינה את מערכת הקירור במפעל עוף עוז הפועלת בשיטת "קסקדה"- האמוניה משמש כחומר הקירור בדרגה הגבוהה ואילו ה- CO2 משמש כחומר הקירור בדרגה הנמוכה.
מידע נוסף
האמוניה מוזרם ממיכלי הפרדה של 12°c- ו 2°c- באמצעות משאבות אל צרכני הקצה, כלומר לסוללות מפזרי הקור של חדרי הצינון ולמחליפי חום המשמשים כמעבים במערכת הדרגה הנמוכה של ה- CO2.
טמפרטורות הדרגה הנמוכה הן: עיבוי 8°c- / אידוי 42°c- ואילו טמפרטורות הדרגה הגבוהה הן: עיבוי 36°c+ / אידוי 12°c- ו 2°c-.
מדחסי הדרגה הנמוכה (CO2) יונקים את חומר הקירור ממיכל מפריד הטיפות (מיכל 42°c-) בלחץ יניקה של 8.3 בר ודוחסים אותו בלחץ של 27 בר (מותאם לטמפרטורת עיבוי של 8°c-) למעבים המקוררים ע"י האמוניה.
ה CO2 המתעבה זורם לקולט נוזל ומשם מועבר ע"י משאבות למפזרי הקור של חדר קירור 0°c (תוצ"ג) וע"י הפרש לחצים דרך ברזיית נוזל למיכל 42°c- וממנו בעזרת משאבות למפזרי הקור של מנהרת הקפאה וחדרי קירור 18°c-.
מדחסי הדרגה הגבוהה (אמוניה) יונקים ממיכל מפריד טיפות 12°c- ו/או ממיכל 2°c- את חומר הקירור בלחץ יניקה של 0.6 בר (מתאים לטמפ' רוויה של 12°c-), ו/או בלחץ של 2.74 בר (מתאים לטמפ' רוויה של 2°c-) ודוחסים את האמוניה בלחץ 12.9 בר (מתאים לטמפ' עיבוי של 36°c+) למעבים-מאיידים בהם מתעבה האמוניה.
האמוניה המתעבה זורם לקולט נוזל ומשם מועבר ע"י הפרש לחצים דרך ברזיית נוזל למיכל 2°c- ולאקונומייזר וממנו דרך ברזיית נוזל למיכל 12°c-.
האמוניה ממיכל 2°c- מוזרם ע"י משאבות למחליפי חום אמוניה/גליקול, מחליפי חום אמוניה/מים של מ.א ומחליפי חום אמוניה/מים של בריכות הקרח.
האמוניה ממיכל 12°c- מוזרם ע"י משאבות לסוללות קירור של - חדרי צינון, בריכות קרח, פרוזדורים, חדר מבוא למנהרת הקפאה ומעבים של מערכת CO2.
עבודת המדחסים הבורגיים נעשית אפקטיבית יותר בעזרת הזרקת נוזל מתרמו-סיפון.
קירור שמן המדחסים הבורגיים ומדחס הבוכנה מתבצע בעזרת הזרקת אמוניה נוזלי.